CSM: Comunicat privind lansarea portalului naţional registratura rejust.ro

11.07.2023

COMUNICAT

Consiliul Superior al Magistraturii a lanasat luni, 10 iulie 2023, portalul național https://registratura.rejust.ro, portal ce permite depunerea cererilor, înscrisurilor și plata taxelor de timbru și îndeamnă cetățenii și profesioniștii din cadrul sistemului judiciar la folosirea acestuia.

Portalul a fost dezvoltat în primă fază de Curtea de Apel Galaţi, iar acum este disponibil la nivel naţional, gratuit, putând fi accesat la adresa de internet https://registratura.rejust.ro.

Consiliul Superior al Magistraturii a mulţumit public Curţii de Apel Galaţi pentru contribuția adusă în dezvoltarea și extinderea portalului la nivel național.

Portalul naţional permite interacțiunea electronică a justițiabililor și profesioniștilor dreptului cu instanțele de judecată, oferindu-le acestora posibilitatea de a accesa cu ușurință următoarele servicii:

  • depunerea unei cereri de chemare în judecată;
  • declararea unei căi de atac într-un dosar;
  • depunerea înscrisurilor într-un dosar deja existent;
  • plata taxei judiciare de timbru într-un dosar utilizând cardul bancar;
  • eliberarea certificatelor de grefă;
  • eliberarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătorești.

Posibilitatea de a plăti taxa de timbru utilizând cardul bancar simplifică în mod semnificativ interacțiunea cu instanța de judecată, această modalitate de plată fiind implementată în parteneriat cu Autoritatea pentru Digitalizarea României, Asociația de Plăți Electronice din România și Ghișeul.ro.

Noua interfață implementată la nivelul întregului sistem judiciar este benefică atât cetățenilor, ca destinatari ai serviciului public, cât și personalului specializat din instanțe.

Astfel, utilizând formulare electronice din portal, informațiile sunt transmise către grefierii registratori în mod structurat, facilitându-se înregistrarea cu celeritate a cererilor și înscrisurilor în sistemele informatice proprii.

Comunicatul Consiliului Sperior al Magistraturii îi puteţi vedea Aici

Noutăţile le puteţi urmări accesând pagina de facebook a Curţii de Apel Galaţi https://www.facebook.com/curteadeapelgalati

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

CURTEA DE APEL GALAŢI

Conform art. V din O.G. 17/2015, prezentul act este valabil fără ștampilă.

Sediu: mun. Galați, str. Brăilei nr. 153, cod poștal 800319, jud. Galați

Tel: 0236-460.027, Fax: 0236-460.227, E-mail: cagalati@just.ro 1/1

Web: portal.just.ro  Portal solicitări și acces electronic în dosare: cagl.ro

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*