CSM a respins solicitarea procurorului Mihai-Cristian Ban cu privire la controalele la instanțe și parchete

Joi, 21 octombrie 2021, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât respingerea solicitării procurorului Mihai-Cristian Ban, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, de emitere a unei solicitări către inspectorul șef al Inspecției Judiciare vizând dispunerea unui control de către Inspecția Judiciară, la instanțe și parchete.

Potrivit unor surse din sistem, se pare că la în ședința de Plen a CSM de joi a avut loc și un moment ciudat. La unul dintre punctele de pe ordinea de zi, procurorul Cristian Mihai Ban le-ar fi cerut colegilor săi din Consiliu să voteze la vedere. Potrivit site-ului Lumea Justiției, posibila explicație a gestului făcut de Ban ar fi faptul că unii membri ai CSM s-ar fi justificat cu diverse ocazii în fața colegilor că cei care au votat într-un anume fel ar fi fost procurorii din CSM, când în realitate ei îșiși votaseră fix cum îi acuzau pe procurorii din CSM că ar fi făcut-o. Pe scurt, procurorilor din CSM le-ar fi fost atribuit un vot pe care aceștia nu îl dăduseră, doar ca respectivii membri ai CSM care făcuseră aceasta manevră să se scoată în fața colegilor că nu au ieșit lucrurile așa cum aceștia și-ar fi dorit.

În iulie 2021 a ieșit la iveală un scandal imens la nivel înalt în Justiția din România, după ce procurorul Cristian Mihai Ban a intrat în grevă din cauza președintelui CSM Bogdan Mateescu. Între cei doi se pare că exista un conflict mai vechi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*