Copii puși de părinți să fure de la oameni! Au ajuns până la Paris

Curtea de Apel Iaşi a menținut pedepsele cu închisoarea, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni, stabilite în primă instanţă, pentru nouă membri ai unei grupări care îşi obligau copiii să fure în Iaşi şi în Paris.

Potrivit unui comunicat DIICOT, instanţa a dispus obligarea inculpaţilor la plata către părţile civile a unor despăgubiri civile cu titlu de daune morale în cuantum de 30.000 lei, confiscarea sumei de 17.398 de euro şi obligarea la plata cheltuielilor judiciare în cuantum de 82.700 lei.

Decizia Curţii de Apel din Iaşi este definitivă. „Prin sentinţa penală din 9 decembrie 2020 a Tribunalului Iaşi, s-a dispus condamnarea a nouă inculpaţi, trimişi în judecată prin rechizitoriul din data de 9 noiembrie 2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, la pedepse cu închisoarea în regim de executare, cuprinse între 4 ani şi 9 ani şi 10 luni”, se arată în comunicatul DIICOT.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2015 – 2017, pe raza municipiului Iaşi, a fost constituit un grup infracţional organizat care a acţionat pe linia traficului de minori. Capii reţelei exploatau minori cu vârste cuprinse între 10 şi 13 ani, care erau obligaţi să comită furturi din buzunare, din genţi sau din incinta unor societăţi comerciale. Ulterior bunurile erau însuşite de către membrii grupului.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*