Club de fotbal, paravan pentru finanțarea campaniei electorale la Baia Mare

”Luarea de mită comisă în concret de inculpatul Cherecheș Cătălin este o faptă de o gravitate ridicată”, susține magistratul de la Tribunalul Cluj care l-a condamnat pe primarul municipiului Baia Mare la 5 ani de închisoare în regim de detenție pentru fapte de corupție.

Gravitatea faptei rezultă din ”durata în timp a conduitei ilicite, din martie 2015 până în aprilie 2016, obiectul mitei solicitate şi valoarea ridicată a acesteia, natura acesteia, modalitatea concretă de săvârşire (prin presiuni asupra martorului denunţător), funcţia publică ocupată vremelnic de inculpat, natura îndatoririlor de serviciu în legătură cu care s-a pretins mita”.

Potrivit instanței, obiectul mitei a fost reprezentat de sume de bani aparţinând clubului de fotbal al F.C.M. Baia Mare, sume de care clubul a fost lipsit, de părţile sociale ale unei societăţi de presă cu patrimoniul aferent, respectiv un domeniu online cu valoare economică aparţinând martorului (…). Toate sumele de bani efectiv remise primarului Cătălin Cherecheș sau persoanei desemnate de acesta au aparţinut clubului de fotbal.

”Primarul propunea proiecte de hotărâri consiliului local, asigura punerea în aplicare a hotărârilor consiliului local şi exercita funcţia de ordonator principal de credite. În cauză, în perioada în care s-a comis primul act material existau mai multe hotărâri ale consiliului local privind finanţarea clubului de fotbal, toate propuse de primar, trebuind puse în aplicare de primar. În perioada în care s-a comis al doilea act material primarul îi comunica martorului (…) preşedintele executiv al A.C.S. F.C.M. Baia Mare, că doreşte să propună un proiect de hotărâre de finanţare a clubului sportiv.

Continuare AICI

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*