Cine sunt inculpații care stau la coadă pentru constatarea prescripției

Un primar corupt care a primit mite în cuantum de 1 milion de euro stă „la coadă” alături de niște hoți de calorifere, trei traficanți de minori, un italian care a țepuit Ministerul Agriculturii și niște evazioniști, toți urmărind să scape de dosare ca urmare a deciziei Curții Constituționale privind prescripția.

ICCJ – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept le-a conexat pe toate cele 16 cauze la dosarul inițial, cu numărul 1341/1/2022, în care un inculpat pentru delapidare cu un prejudiciu de numai 7.500 de lei vrea ca magistrații să-l lase-n pace.

Toate cele 17 cauze se vor discuta în ședința din 25 octombrie 2022. Decizia pe care judecătorii ICCJ o vor lua atunci va fi valabilă în toate dosarele în care s-a dispus suspendarea procesului până la lămurirea chestiunii de drept.

Altfel spus, nu numai cei 17 vor beneficia de soluția ICCJ, ci și alți inculpați VIP, precum oamenii lui Sorin Oviviu Vîntu (Zizi Anagnastopol, Ionuț Eftime și Gheorghe Șupeală), dar și Vanessa Youness.

Mai departe, decizia ICCJ poate invocată în căi extraordinare de atac precum contestația în anulare de alte VIP-uri precum Elena Udrea, Lucian Duță, Tudor Pendiuc sau Sorin Oprescu, asta dacă va fi una favorabilă inculpaților.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*