Ce se întâmplă cu românii amendați în pandemie, la intrare în țară. ”Abuzul continuă și după ce instanța a anulat procesele verbale”

Românii care au fost amendați în pandemie pentru că nu aveau formulare PLF la intrarea în țară au dat DSP-urile în judecată, însă situația este departe de a se rezolva.

Avocatul Adrian Cuculis face publică situația unui client de al său care a câștigat un astfel de proces cu DSP București.

”După ce mii de români au fost amendați în pandemie de către DSP pentru lipsa formularelor PLF (de intrare în țară), abuzul continuă și după ce instanța a anulat procesele verbale.

Culmea este că bătaia de joc de costă pe toți, bani mulți.

După anularea proceselor verbale, instanțele de judecată au obligat DSP urile să plătească cheltuieli de judecată, exact cum preconizam.

Deși sunt hotărâri judecătorești definitive, DSP-ul îi îndrumă pe cetățeni să îi dea în judecată și să le ceară dobândă în loc să plătească și bugetul statului să iasă mai puțin șifonat”, a explicat avocatul.

Unul dintre românii care se confruntă cu astfel de situație spune că este trimis de la o instituție la alta.

“Referitor la achitarea sumelor de către DSP București în urma deciziei instanței, nici vorbă.

Mai mult, după lungi insistente și zeci de telefoane mi se comunică să merg la ANAF sector 5. Povești! Ce treaba are ANAF sector 5 cu cheltuielile de judecată ale instituției DSP București?

Revin cu telefon la DSP București din nou și mi se spune din nou să-i dau în judecată sau să îmi găsesc un executor judecătoresc și să le cer penalități de întârziere!

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*