Cazul incredibil al unui român declarat nevinovat pentru fugă de la locul accidentului. Bărbatul, prea bătrân să vadă că a lovit o biciclistă

Un șofer de 74 de ani (la data faptelor) trimis în judecată pentru părăsirea locului accidentului a fost declarat nevinovat după ce judecătorul a ajuns la concluzia că este foarte posibil ca, din cauza vârstei înaintate, să nu fi realizat că a cauzat un eveniment rutier grav. Astfel, infracțiunea s-ar fi realizat fără intenție.

Judecătoria Gherla a pronunțat o primă sentință într-un dosar de părăsire a locului accidentului în care a fost trimis în judecată un șofer de 74 de ani acuzat că la data de 21.10.2020, a lovit o biciclistă de 67 de ani, provocându-i răni care au necesitat 50 – 55 de zile de îngrijiri medicale, și a părăsit locul accidentului.

Potrivit rechizitoriului, șoferul se afla la volanul unui Matiz în momentul în care a acroșat o biciclistă care circula pe DJ 161, în interiorul unei localități din județul Cluj.

„După producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, acesta fiind depistat la domiciliul său, iar autoturismul a fost găsit în garajul din curtea imobilului. În urma examinării autoturismului, s-a constatat că acesta avea avarii la bara dreapta față, respectiv la aripa dreapta față”, se arată în rechizitoriul în care se regăsește și declarația unui martor care a spus că a văzut mașina inculpatului părăsind locul accidentului.

Bărbatul a fost testat și pentru alcoolemie reieșind o valoare de 1,29, la prima probă și 1,07 la a doua probă. Având în vedere că bărbatul le-a spus polițiștilor că a consumat alcool ulterior producerii accidentului, nu s-a putut stabili „dincolo de orice dubiu rezonabil care a fost cu adevărat alcoolemia inculpatului în momentul producerii accidentului”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*