Cancelarul german Olaf Scholz: NATO nu va interveni militar în acest război

Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat joi refuzul NATO de a interveni militar în Ucraina, după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut într-un discurs adresat parlamentului de la Berlin mai mult ajutor pentru ca ţara sa să se apere în faţa invaziei ruse, transmite agenţia DPA.

Scholz i-a mulţumit lui Zelenski pentru ”cuvintele impresionante” rostite mai devreme în faţa Bundestagului. ”Dar mai este un lucru care trebuie spus clar: NATO nu va interveni militar în acest război”, a punctat cancelarul german, la o conferinţă de presă alături de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Acesta din urmă a confirmat că linia exprimată de cancelarul german este şi cea a Alianţei. ”Este responsabilitatea noastră să evităm o escaladare a conflictului, care ar fi încă şi mai dureroasă şi ar cauza încă şi mai mulţi morţi, mai multe distrugeri şi suferinţe”, a spus Stoltenberg, potrivit agenţiei EFE.

NATO a respins miercuri cererea Poloniei de trimitere a unor trupe ale NATO în Ucraina, în cadrul unei misiuni de pace care să asigure evacuarea populaţiei civile prin coridoare umanitare din zonele unde se duc lupte între trupele ucrainene şi cele ruse.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*