Câine târât kilometri, legat de o căruță și apoi aruncat într-un râu. Ce pedeapsă riscă autorul faptei

Un bărbat din Alba a legat un câine după o căruță, l-a târât câțiva kilometri pe asfalt, după care l-a aruncat într-un râu. În final, autorul a fost trimis în judecată pentru rănirea sau schingiuirea animalelor.

Două martore au declarat anchetatorilor că animalul ar fi fost aruncat de pe un pod în apele râului Cugir. Faptele au avut loc în 31 martie 2022. În data de 7 martie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului, cercetat în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunii de rănire sau schingiuire a animalelor, formă în vigoare la data comiterii faptei.

„La data de 31.03.2022, inculpatul T. a cauzat rănirea unui câine fără stăpân, ce se afla în zona de centru a loc. Vinerea, oraș Cugir, prin aceea că l-a prins și legat cu un lanț de căruță și l-a târât până în zona podului peste râul Cugir. Cele mai sus menționate au rezultat din declarația inculpatului, dar și din declarațiile martorelor M. și S., care au declarat că patrupedul era târât pe asfalt, fiind legat de căruța condusă de T., și că au auzit câinele schelălăind de durere în tot acest interval de timp.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*