BREAKING Premierul Ciucă: Sunt 1 milion de facturi trimise greșit. Nu se renunță la liberalizarea pieței

După discuțiile tensionate în ședința liderilor PSD-PNL-UDMR, la ora 22.30, luni seara, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că guvernul va lua o serie de măsuri pentru scăderea facturilor la gaze și curent prin OUG. El a mai spus și că plafonul la energie electrică şi la gaz va scădea, iar limita de consum va creşte.

Dar poate printre cele mai importante lucruri pe care le-a spus a fost acesta – „Sunt 1 milion de facturi trimise greșit. Nu se renunță la liberalizarea pieței.”

În orice caz, după discuții lungi s-a ajuns la un fel de acord. „La energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculează acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va însemna că la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW. La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creşte de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurându-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura un preţ de 0,37 lei per KW”, a spus Ciucă, la Parlament, potrivit Agerpres.

”Se aplică de la 1 februarie la 31 martie. Impactul bugetar este de 3 miliarde de lei.”, a mai spus Ciucă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*