Bărbat arestat după ce și-a violat sora cu handicap. Cum a profitat de femeia vulnerabilă

Un bărbat din Arad a fost arestat preventiv, marți, 21 februarie după ce și-a violat sora încadrată cu grad de handicap accentuat permanent.

Agresiunea sexuală a avut loc anul trecut, în preajma Crăciunului. Acesta a profitat de starea vulnerabilă a femeii în vârstă de 43 de ani și a constrâns-o să întrețină relații sexuale.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad „la data de 13 februarie 2023 organele de cercetare penală au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunii de viol faptă prev. de art. 218 alin. 1 si alin. 3 lit. b in Codul Penal. În cauză a fost atribuit număr unic de dosar penal şi a fost dispusă începerea urmăririi penale, efectuarea în continuare a urmăririi penale, respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de viol.

În fapt, în sarcina inculpatului s-a reţinut că acesta, în preajma sărbătorilor de Crăciun din anul 2022, a întreţinut relații sexuale cu sora sa D.P. în vârstă de 43 ani, prin constrângere şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate a acesteia, persoana vătămată fiind încadrată cu grad de handicap accentuat permanent.

La data de 21 februarie 2023, în cauză a fost formulată o propunere de luare a măsurii arestului preventiv faţă de inculpat, pentru săvârşirea infracţiunii de viol, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad, dispunându-se arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 zile. Cercetările continuă, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, conform Aradon.

Ziare.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*