Un specialist DNA, prins cu mita în geantă! Se cere condamnarea cu executare

Specialistul DNA prins în flagrant imediat după ce a luat mită 30.000 de lei de la un om de afaceri așteaptă decizia finală din partea magistraților, după ultimele dezbateri din proces, care au avut loc miercuri, 13 aprilie, la Curtea de Apel București. Avocatul a solicitat menținerea condamnării de 3 ani cu suspendare, în timp ce procurorii vor pentru Răzvan Nicolae Despa (foto) o pedeapsă cu executare.

Nicolae Răzvan Despa este un inginer în geodezie care lucra la DNA ca specialist și care, în 2021, a pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 de euro pentru a truca o licitație în favoarea acestuia din urmă.

DNA organiza o licitație pentru achiziția unei drone și, pentru a ieși câștigătoare firma omului de afaceri, Despa urma să modifice caietul de sarcini în sensul eliminării unor senzori scumpi de pe aparatul ce urma a fi achiziționat, fără ca prețul să de modifice.

După mai multe „negocieri” cu denunțătorul, Despa a acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu. În data de 16 noiembrie 2021, Despa a primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*