Austriac din România, condamnat la închisoare cu executare după împușcarea unui câine fără stăpân

Un pensionar austriac stabilit în România, lângă Timișoara, a fost condamnat definitiv la doi ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uciderea unui câine fără stăpân, arată adevarul.ro.

Potrivit sursei citate, sentința prin care pensionarul austriac a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare a fost pronunțată de Curtea de Apel Timișoara. Potrivit sentinței de condamnare, dosarul penal pe numele cetățeanului austriac, cu reședință temporară în România, a fost deschis în 2 ianuarie 2022, când o angajată de la stația CFR – Timișeni din comunitatea Șag a auzit mai multe bubuituri, crezând că sunt petarde sau artificii.

Ieșită afară, femeia l-a văzut pe bărbat „care pleca dinspre vechea sală de aşteptare a stației, înspre spatele gării, din interiorul vechii săli de așteptare auzindu-se mai multe zgomote care proveneau de la câini”.

Mergând la vechea sală de așteptare a stației, femeia a văzut un câine împușcat și a sesizat Poliția. În urma anchetei s-a descoperit că austriacul este, în Austria, deținător legal a unei arme de vânătoare, a unei puști de tir și a unui pistol Glock. Ancheta a mai arătat că austriacul a introdus armele în România fără a avea acest drept.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*