Americanul prins în România care refuză să se întoarcă în SUA. Informațiile FBI despre neonazistul aflat în „nucleul dur” pro-Trump

Robert Rundo – neo-nazistul american prins pe teritoriul României, co-fondator al mișcării Rise Above Movement – a cerut azil politic, dar n-a avut documente de identitate și s-a opus extrădării în SUA pe motiv că ar fi persecutat pentru opiniile lui politice.

Tribunalul Districtual California și Biroul Federal de Investigații (FBI) îl solicită pe Robert Rundo pentru revoltă și conspirație la revoltă în legătură cu acte de violență comise în 2017 și 2018 la mitinguri pro-Trump.

Din documentele emise de agentul FBI care s-a ocupat de cazul lui Robert Rundo, consultate de Ziare.com, rezultă că neo-nazistul punea la cale mitinguri alături de alți extremiști (în Berkeley – 15.04.2017, în Huntington Beach sau Charlottesville – 11-12 august 2017) ocazii cu care îi snopea în bătaie pe contra-manifestanți.

Luptele de stradă erau filmate de către alți membri ai grupării Rise Above Movement – uneori chiar de către agresori, cu ajutorul unor body-cam-uri – apoi erau postate pe internet ca filmulețe de propagandă.

Militanții de extremă dreapta au fost în nenumărate rânduri „nucleul dur” al susținătorilor lui Donald Trump, afișând în multe video-uri tricouri cu numele fostului președinte american, pe atunci în funcție. De asemenea, ei pot fi recunoscuți după steagul confederat (folosit de sudiști în războiul civil din SUA), precum și simbolistica nazistă pe care o afișează (zvastici sau fulgerele SS).

Reamintim că episodul din Charlottesville a îngrozit SUA, după ce un extremist de dreapta a intrat cu mașina în contra-manifestanți, acțiune soldată cu un mort și 35 de răniți.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*