Amenzi de 350.000 de lei pentru Lidl, președintele ANPC: Este intolerabil să găsești insecte congelate într-o vitrină

În urma unor sesizări, primite de la cetățeni din întreaga țară, echipe de comisari ale Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), coordonate de președintele acesteia, Mihai Culeafă, împreună cu directorul general al instituției, Paul Anghel, au efectuat o serie de controale la magazine ale lanțului retailerului Lidl Discount SRL, la nivel național. În urma verificărilor, până în acest moment, au fost aplicate amenzi de peste 350.000 de lei, la care s-au adăugat măsuri complementare de:

  • încetare a practicilor comerciale incorecte
  • retragerea de la comercializare a produselor alimentare neconforme
  • oprirea temporară a prestării serviciului pentru anumite zone din magazine, în general, cele care conțineau vitrine de refrigerare sau de congelare
  • propuneri de suspendare a activității pentru o perioadă de până la 6 luni, la un magazin din județul Ilfov

”Mă surprinde să continui să văd astfel de imagini, în marile magazine. Este intolerabil să găsești insecte congelate într-o vitrină depre care reprezentantul operatorului economic spune ca sunt igienizate la fiecare două zile. Tocmai am intrat în luna sărbătorilor de iarnă și îi anunț pe toți operatorii economici că vom intensifica și mai mult controalele, în mod deosebit în zona alimentară”, a declarat Mihai Culeafă, președintele ANPC.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*