AMENDĂ de 3000 de lei pentru abandonarea puilor de pisică

Un bucureştean a fost sancţionat cu suma de 3.000 lei după ce a abandonat pe o stradă din Capitală cinci pui de pisică, transmite Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti.

Bărbatul a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări. La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit cinci pui de pisică, abia născuţi, îndesați într-o pungă. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat.

În doar câteva ore, cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali. În vârstă de 74, P.G., a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora.

Pentru fapta sa – abandonul animalelor pe domeniul public – bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege.

Când vine vorba de abandonul animalelor, conform legii, abandonarea și/sau alungarea unui animal a cărui existență depinde de îngrijirea omului este strict interzisă. Același lucru este valabil și pentru maltratarea animalelor, sau despărțirea puilor de mama până la vârsta de minimum opt săptămâni de viață. De menționat este faptul că, potrivit legii, abandonul constă în lăsarea unui animal aflat în proprietatea și îngrijirea omului, pe domeniul public, fără hrană, adăpost și tratament medical. Legea spune că aceste contravenții se sancționează cu amenzi care pornesc de la 1.000 până la 3.000 de lei.

Legea, dar și sancțiunile care sunt aplicate pot fi accesate AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*