Alina Bica nu scapă de condamnarea pentru luxoasele cadouri de la Ovidiu Tender. Cât i-a lipsit fostei șefe a DIICOT să ajungă la prescripție

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, voia să scape de pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Ovidiu Tender chiar prin argumentul pe care ea însăși l-a folosit pentru a-l scăpa de omul de afaceri de dosarul RAFO-Carom: prescripția faptelor. Înalta Curte i-a respins ca inadmisibilă, luni, 16 ianuarie, solicitarea Alinei Bica.

Fosta șefă a DIICOT, care se ascunde în prezent în Altamura, Italia, a auzit că decizia CCR din 26 mai 2022 îi scapă pe mulți infractori de dosarele penale, așa că s-a gândit să o folosească și ea: a depus o contestație în anulare și a cerut desființarea deciziei din 2019.

Avocatul Alinei Bica a susținut în fața Completului de 5 judecători că la data pronunțării deciziei de condamnare (27 noiembrie 2019), articolul care reglementa prescripția specială (155 Cod penal) fusese declarat neconstituțional.

Prin decizia de anul trecut, Curtea Constituțională a constatat că Parlamentul nu a făcut nimic pentru a pune în acord legea cu decizia din 2018, astfel că România nu a avut o normă legală cu privire la întreruperea prescripţiei vreme de 4 ani.

Alina Bica a arătat, prin avocat, că în procesul ei de favorizare a făptuitorului nu a fost niciodată luată în discuție prescripția, astfel că solicitarea depusă – contestația în anulare – ar fi admisibilă în principiu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*