Agent Green se luptă degeaba în 230 de procese cu Romsilva, familia regală e complice la tăierile din Parcul Natural Bucegi

Agent Green atrage atenția că în Parcul Natural Bucegi, pe Valea Cerbului se taie copaci în aceste zile, fără oprire. Parcele întregi de păduri seculare sunt puse la pământ.

Organizația de mediu Agent Green a documentat la fața locului aceste noi tăieri și susține că e timpul să se ia măsuri de la nivelul Ministerul Mediului, pentru a nu pierde și ultimele păduri seculare pe care le avem în România și nu există nicio reacție a autorităților pe această temă, deși arborii tăiați ar avea, potrivit lui Gabriel Păun, o vârstă medie de aproape 200 de ani. Asociația de mediu are deja peste 250 de procese cu Romsilva, cu ocoalele silvice și cu ministerul de resort pe tema unor astfel de acțiuni.

Cu câteva zile în urmă Ministerul Mediului a luat decizia de a începe procedurile pentru stricta protecție a parcurilor naționale din România și armonizarea cu principiile Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Cu toate acestea, în parcurile naturale din România se taie în continuare. Iar în privința tăierilor de pe Valea Cerbului, se pare că și familia regală este implicată în producerea acestui masacru, pentru că aceasta deține acele păduri seculare (foto credit Agent Green).

Iată că și familia regală este implicată în treaba asta, pentru că ei dețin aceste păduri și speram să avem un dialog constructiv cu ei, dar se pare că nu le pasă. Cred că se întoarce Regele Carol în pământ să știe că ceea ce el a protejat strict, urmașii lui își bat joc de aceste păduri. Rușine să vă fie! Înțeleg că vă trebuie și vouă bani, dar nu se poate să ne batem joc de ce nu ne aparține nici nouă, nici generațiilor trecute, ci celor viitoare„, a mai spus președintele Agent Green pentru investigatoria.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*