Adriean Videanu și Ioan Niculae – nevinovați, dar cu banii sechestrați. Achitare-cadou pentru toți cei 11 inculpați din Dosarul Romgaz-Interagro

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu și patronul Interagro Ioan Niculae au fost achitați în primă instanță, luni, 19 decembrie, pentru infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat și delapidare, reținute în sarcina lor de DIICOT în legătură cu gazele naturale date de Romgaz „pe caiet” companiei Interagro. Înalta Curte a lăsat nesoluționată latura civilă și a menținut sechestrul pe bunurile Interagro până la concurența sumei de 282.630.330 de lei.

Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o lovitură grea procurorilor DIICOT în Dosarul Romgaz-Interagro și i-a achitat pe Videanu și Niculae alături de alți 9 inculpați, anume: Marin Mirea, Dan Victor Alesandru, Viorel Palașcă, Ioana Apan, Alpar Kramer, Francisc Toth, Adrian Lucian Stancu, Marius Leonte Veza și Lucia Ionașcu.

De asemenea, judecătorii au achitat compania lui Ioan Niculae, Interagro, trimisă în judecată ca persoană juridică.

Temeiurile achitărilor pe bandă sunt fie litera a) – „fapta nu există”, fie litera b) – „fapta nu este prevăzută de legea penală” din art. 16. Cod procedură penală.

Cu toate acestea, ICCJ a lăsat nesoluționată acțiunea civilă și a menținut sechestrul asupra bunurilor tuturor inculpaților până la judecarea apelului. Compania Interagro a rămas cu un sechestru de 282.630.330 de lei, adică aproximativ 56 de milioane de euro (suma calculată ca prejudiciu).

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*