Adriean Videanu îi cheamă în instanță pe Boc, Tăriceanu și Cioloș să-i „țină partea” în Dosarul Romgaz-Interagro. Ioan Niculae a scăpat de un „tun” de 280 de milioane de lei

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a solicitat în apel, în fața Completului de 5 judecători de la Înalta Curte, ca foștii premieri Emil Boc, Călin Popescu Tăriceanu și Dacian Cioloș să fie chemați ca martori. Videanu a fost achitat pe fond, alături de omul de afaceri Ioan Niculae, în Dosarul Romgaz, în care DIICOT l-a acuzat pe fostul demnitar că l-ar fi ajutat pe patronul Interagro să ia gaze ieftine de la stat.

Completul de 5 judecători de la ICCJ a dezbătut luni, 3 aprilie, al doilea termen din apelul procurorilor DIICOT împotriva achitărilor din Dosarul Romgaz, ocazie pentru fiecare parte în proces de a formula cereri cu privire la probele care urmează a fi administrate.

Avocații lui Adriean Videanu au cerut audierea în calitate de martori a lui Emil Boc, Călin Popescu Tăriceanu și Dacian Cioloș, toți foști premieri ai României.

De asemenea, avocații lui Adriean Videanu au formulat la termenul de luni o cerere de recuzare a unuia dintre cei 5 magistrați din componența completului de judecată, cu următorul rezultat:

„Respinge declaraţia de abţinere formulată de doamna judecător Oana Burnel şi cererea de recuzare formulată împotriva aceleiaşi doamne judecător de apelantul intimat inculpat Videanu Adriean, prin apărător ales, avocat Ene Cristian, în dosarul nr. 187/1/2023 (…) În vederea începerii cercetării judecătoreşti, amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de 8 mai 2023, ora 9:00, Sala Secțiilor Unite – 103”, se arată în încheierea de ședință a Înaltei Curți.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*