Admitere avocatură 2022: O sesiune specială va avea loc în aprilie. Înscrierile încep pe 14 februarie

Examenul de primire în profesia de avocat va avea loc, într-o sesiune specială, în luna aprilie a acestui an, potrivit unei hotărâri a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR).

Examenul va fi susținut în data de 3 aprilie, în București, cu prezență fizică, la Complexul expozițional Romexpo. Dacă organizarea cu prezență fizică nu va fi posibilă, din cauza unor măsuri impuse pentru protecția sănătății populației, examenul nu se va mai desfășura, potrivit hotărârii.

IMPORTANT! Cererile de înscriere ale candidaților la examen se depun în intervalul 14 februarie (ora 08:00) – 11 martie 2022 (ora 16:00), la baroul la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis. Rezultatul verificărilor făcute de barouri asupra dosarelor de înscriere vor fi comunicate după 18 martie.

Cererile de înscriere la examen și documentele însoțitoare vor fi transmise barourilor în format electronic la această adresă. Candidații declarați admiși vor depune la barou, la data cererii de înscriere pe tabloul avocaților, originalele documentelor transmise.

Taxa de examen este de 1.400 lei și se achită în în contul Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților (INPPA).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*