Achitarea lui Sorin Blejnar pentru mita de 1,2 milioane de euro. Acuzațiile DNA pentru fostul șef al ANAF, descrise de judecători ca „simple speculații”

Sorin Blejnar a fost achitat pentru acuzația că ar fi luat mită 1,2 milioane de euro pentru protejarea societăților conduse de evazionistul Radu Nemeș, bani care ar fi spălați prin cabinetul de avocatură al soției acestuia, Andreea Nemeș, deoarece acuzațiile procurorilor s-ar fi bazat pe „deducții”, „simple presupuneri” sau „declarații vagi” ale unor martori, unii cu identitate protejată, reține Curtea de Apel București în decizia prin care l-a absolvit de orice vină pe fostul șef al ANAF.

În august 2019, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită, alături de Viorel Comăniţă (fost vicepreşedinte al ANAF, cu rol de conducător al Autorităţii Naţionale a Vămilor), Sorin Florea (comisar general adjunct al Gărzii Financiare) şi soţia sa, Andreea Florentina Blejnar.

Potrivit DNA, Sorin Blejnar, Viorel Comăniţă şi Sorin Florea au primit, în perioada mai 2011 – aprilie 2012, mai multe sume de bani de la Radu Nemeş, prin intermediari, pentru ca, în schimb, să protejeze activitatea nelegală desfăşurată de firma SC Excella Real Grup SRL, coordonată de omul de afaceri.

Ajutorul dat de soţia lui Blejnar a constat în primirea banilor destinați fostului şef al ANAF de la doi interpuşi ai omului de afaceri.

Pe data de 25 mai 2023, instanța de fond a dispus achitarea fostului şef al ANAF pe motiv că nu există probe că acesta ar fi comis fapta. Alături de Sorin Blejnar au fost achitați și ceilalți inculpați, inclusiv soția acestuia, Andreea Blejnar.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*