Un polițist român și-a distrus cariera! Abuz în serviciu

Un polițist din Sânnicolau Mare, județul Timiș, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu și fals, având interzis și să lucreze în Poliție, după ce a ajutat un șofer prins cu viteză, amendându-i soția, care era acasă.

Potrivit adevarul.ro, poliţistul a fost trimis în judecată pentru că în cursul anului 2015, după ce l-a prins pe un şofer de la o multinatională din Sânnicolau Mare conducând cu 131 km/h prin localitate, a amendat-o pe soţia bărbatului, astfel încât şoferul să nu rămână fără loc de muncă.

Deşi faptele s-au petrecut în 2015, urmărirea penală a început abia în 2018, iar dosarul a fost trimis în judecată în 2020. Cu ocazia anchetei, femeia rămasă fără permis a declarat că „în dimineaţa zilei de 13.07.2015 soţul său a venit acasă şi i-a cerut cartea sa de identitate şi permisul de conducere, motivat de faptul că acestea au fost solicitate de organele de poliţie”.

Poliţistul trimis în judecată a declarat în timpul procesului că după ce l-a oprit pe şoferul prins cu viteză, l-a rugat să nu îi ia permisul pentru că rămâne fără loc de muncă. „Ajută-mă cu ceva pentru că rămân fără serviciu”, ar fi spus bărbatul. Acesta a fost contextul în care poliţistul s-a hotărât să îl ajute pe şofer, luându-i permisul soţiei.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*