Clotilde Armand avea voie să fie și primar și manager de proiect pe fonduri europene cu condiția să nu își semneze în prima calitate remunerația câștigată din a doua, rezultă din analiza comparată a celor două texte de lege care reglementează modalitatea de salarizare și incompatibilitățile funcționarilor publici.
Dacă ajunge în instanță, edilul va fi luat la „bani mărunți” de judecători cu privire la munca depusă și realitatea pontajelor, deoarece 30% în plus la salariu înseamnă o muncă de 7 zile.
ANI susține că edilul Sectorului 1 ar fi încălcat prevederile Legii 161/2003 (incompatibilități), însă nu spune nimic despre cele ale Legii 153/2017, care reglementează felul în care trebuie să se desfășoare în instituțiile publice proiectele cu fonduri europene.
Într-un final, doar instanța de judecată poate decide dacă edilul Sectorului 1 a încălcat legea sau nu. Desigur, judecătorii o vor întreba pe Clotilde Armand și cu privire la ce anume a făcut ca manager de proiect, orele muncite și așa mai departe.
Actul normativ care îi dă dreptul lui Clotilde Armand să fie și primar și manager de proiect este Legea-cadru nr. 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
Lasă un răspuns