Tribunalul Satu Mare I Judecătorul Eugen Roșioru prezidează mâine pentru ultima dată

Eugen Roșioru, judecător în cadrul Tribunalului Satu Mare, se pensionează începând cu luna ianuarie a anului viitor. Astfel, judecătorul Eugen Roșioru prezidează mâine pentru ultima dată, după o carieră de 25 de ani în magistratură.

Magistratul sătmărean a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Babeş –Bolyai” Cluj Napoca în anul 1996. A promovat examen de licenţă în același an, în sesiunea iunie – iulie.

Ambițios din fire, Eugen Roșioru a reușit să devină judecător tot în anul 1996. Timp de șase ani, până în 2002, a fost magistrat la Judecătoria Satu Mare.

De asemenea, Roșioru a ocupat și funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Satu Mare, în perioada 2000 – 2002, la doar patru ani de când a intrat în magistratură.

Concurs de promovare de la Judecătoria Satu Mare la Tribunalul Satu Mare l-a luat cu succes în anul 2002, iar până în prezent a fost judecător la Tribunalul Satu Mare.

În anul 2008, Eugen Roșioru a devenit și doctor în drept, cu teza de doctorat ”Uzucapiunea în dreptul civil roman”, fiind unul dintre cei mai reputați specialiști în acest domeniu.

„Lucrări ca aceasta, concepută, redactată, finalizată și apoi completată de domnul judecător dr. Eugen Roșioru, sunt premise obiective care ne permit să credem cu toată ființa că știința dreptului privat în România se remarcă prin dinamism, spirit creator și valoare pragmatică”, spunea prof. univ. dr. Liviu Pop despre lucrarea dr. Eugen Roșioru.

Majoritatea justițiabililor l-au apreciat pentru imparțialitatea și corectitudinea de care a dat dovadă în cauzele pe care le-a judecat. Astfel, se poate concluziona că actul de justiție pierde un profesionist desăvârșit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*