Spitalul Județean de Urgență Satu Mare mai pierde un proces cu propriul angajat

Zilele acestea, conform Tribunalului Satu Mare, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a pierdut un nou proces față de propriul angajat.

Dosarul a fost înregistrat pe data de 15 noiembrie 2022 la Secția Civilă, iar joi s-a dat prima sentință.

Solutia instantei: Respinge ca nefondată cererea de chemare în judecată…Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunica. Apelul se depune la Tribunalul Satu Mare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi (n.r. ieri) 06.04.2023.

Document: Hotarâre  199/2023  06.04.2023

Asta înseamă că angajatul a câștigat procesul și își va păstra postul ce se dorea a fi eliberat. Ocuparea locurilor de munca de la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a iscat până acum foarte multe discuții în spațiul public.

În acest caz, una dintre juristele instituției ar fi făcut mai multe demersuri în vederea eliberarii locului de muncă vizat în cauză, dorindu-se eliberarea acestuia pentru a fi ocupat de o altă persoană.

Conducerea spitalului a pornit procesul pentru încetarea contractului de muncă, deși angajatul susține că nu există niciun motiv întemeiat pentru a fi dat afară. Pe surse, se pare că doamna jurist ar susține că unele categorii profesioanle nu ar avea ce să caute să se reangajeze, chiar dacă cel vizat a dat concurs pe postul pe care îl ocupă.

Astfel că angajatul a solicitat serviciile  Societății Civile de Avocați HMCA Huluță, Mureșan, Ardelean și a avut câștig de cauză, așa cum arată soluția, iar spitalul pierde un nou proces.

Apărarea a fost făcută de Av. Marius Huluță și Av. Ciprian Ardelean, din cadrul Societății Civile de Avocați HMCA Huluță, Mureșan, Ardelean.

De cealaltă parte, contactat de Satu Mare Just, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Adrian Marc a declarat: “Este vorba despre un litigiu de muncă, am lăsat instanța să se pronunțe.”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*