Soț agresor obligat de instanță să locuiască cu nevasta în aceeași casă

Judecătoria Huși a rezolvat un caz de violență domestică al unei familii din comuna Drânceni într-un mod inedit, obligând femeia abuzată să locuiască în aceeași casă cu soțul ei.

Agresorul a susținut că nu are unde să locuiască dacă pleacă din casă, drept urmare judecătorii au decis ca cei doi să locuiască în continuare împreună, însă i-au impus să folosească doar camerele din spatele casei, potrivit Vremea Nouă.

De asemenea, ținând cont că există posibilitatea să se întâlnească în curte, judecătorii au decis ca bărbatul să nu se apropie la mai mult de cinci metri de femeie, ordinul de protecție fiind valabil 6 luni.

„Nu e doar acesta, sunt multe cazurile în care judecãtorul trebuie sã analizeze foarte atent situatia, pentru a identifica o solutie adecvatã. Cei mai multi dintre agresori nu au unde locui în altã parte decât în cãminul conjugal. Dacã îl scoti de acolo si îi interzici sã se apropie de casã, el unde va sta?

Îl faci om al strãzii, practic, iar aceasta ar fi o iresponsabilitate, nu o solutie. Asa cã, precum în cazul acesta, trebuie sã gãsesti o variantã de rezolvare. El stã în spatele casei, ea în fatã. Sigur cã, privind în ansamblu, ambii sunt tot în acelasi mediu unde au avut loc actele de violentã domesticã, dar mãcar agresorul are cunostintã de faptul cã dacã se apropie de victimã riscã sã fie arestat. Nu e doar o chestiune petrecutã la Husi sau la Vaslui ori Bãrlad, ci peste tot, pentru cã în problematica aceasta a violentei domestice si a mãsurilor de urgentã care trebuie luate, sunt multe deficiente, multe neajunsuri.

De pildã, cel mai important aspect e acela cã nu sunt spatii pentru agresori, nu ai unde sã îi duci, sã îi tii. Unii au pãrinti, rude sau au alte solutii de cazare pe durata ordinului de protectie, dar altii nu au altã casã decât cea în care locuieste cu victima. Si atunci judecãtorul trebuie sã recurgã la solutii de acest gen. Politia îl verificã pe agresor constant, iar în aceste conditii coercitive speranta este ca cel reclamat sã îsi îndrepte comportamentul”, au spus avocatii, conform sursei citate.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*