Sorin Blejnar cere să fie achitat în dosarul mitei de 1,2 milioane de euro. Fostul șef ANAF: „Sunt nevinovat. Nu am asigurat protecție nimănui, nici nu se putea!”

Fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, află pe data de 1 martie dacă va fi condamnat sau, dimpotrivă, achitat pe fond în dosarul în care este acuzat că ar fi primit 1,2 milioane de euro, inclusiv prin intermediul cabinetului de avocatură al soției sale, Andreea Blejnar. DNA a cerut miercuri, 1 februarie, o pedeapsă orientată spre maxim pentru fostul șef ANAF, în timp ce avocații acestuia au cerut achitarea.

Curtea de Apel București a luat în discuției miercuri ultimul termen pe fond în dosarul în care Sorin Blejnar este acuzat că, pe vremea când era președinte ANAF, ar fi luat mită prin intermediul șefului său de cabinet Codruț Marta, în prezent dispărut.

Banii care „curgeau” de la afaceristul Radu Nemeș către conducerea Fiscului în scopul de a proteja interesele firmei Excella și de a o feri de controale aveau următoarea împărțire: 40% pentru Sorin Blejnar (șef ANAF), 40% pentru Codruț Marta (șef de cabinet) și 20% pentru Sorin Florea (șeful Gărzii Financiare).

În ultimul cuvânt, Sorin Blejnar a cerut să fie achitat și a „ținut linia” avocaților lui, care au arătat că acuzațiile DNA din acest dosar ar fi „trase la indigo” din Dosarul „Motorina”, în care fostul șef al Fiscului a fost achitat definitiv de Înalta Curte în 2019, după ce pe fond primise 5 ani de pușcărie.

„Am crezut că odată cu 15 aprilie 2019, data la care am fost achitat definitiv la Înalta Curte, acuzațiile procurorilor s-au terminat. Apoi DNA a încercat să construiască alt dosar, și alt dosar… Sunt nevinovat, nu am asigurat protecție niciodată. Nici nu se putea! Dacă în ultimii 10 ani procurorul ar fi încercat să aducă vreo probă și în favoarea inculpaților – cum spune legea – nu doar împotriva lor, dosarele ar fi fost pasate de la unul la altul. Reprezentantul Ministerului Public nu mi-a pus nicio întrebare. La vremea respectivă s-a format un comitet de luptă împotriva evaziunii fiscale, din care făceau parte multe instituții ale statului, inclusiv SRI. Nimeni nu putea să ofere protecție! E că și cum ar merge un infractor la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți având o înțelegere cu un singur judecător din cei 5”, a spus Blejnar în ultimul cuvânt.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*