„Soldatul lui Allah” în România. Cum voiau doi „mujahedindi” de liceu să arunce în aer centrala de la Cernavodă

Doi tineri radicalizați în numele unei organizații fundamentaliste au pus la cale pe aplicația Telegram un atac terorist împotriva centralei de la Cernavodă și plănuiau să plece în Siria pentru a lupta sub stindardul Statului Islamic.

Numai că DIICOT le-a stricat planurile „mujahedinilor” de liceu, iar acum teroriștii care luptă cu regimul dictatorului Bashad Al-Assad sunt pe minus cu doi insurgenți.

În sala Secției Penale de la Înalta Curte un tânăr de aproximativ 18 ani stă la pupitru cu mâinile în buzunar și vorbește ca abia trezit din somn în fața instanței, iar avocatele își dau ghionturi și se strică de râs.

Judecătoarele Anca Mădălina Alexandrescu (președinte), Laura Mihaela Soane și Rodica Cosma nu observă detaliul, asta pentru că deși cel care stă în fața lor poartă trei rânduri de haine pe sub o geacă de iarnă și pantaloni largi, tot nu se vede de pupitru.

E „Soldatul lui Allah” – pseudonimul lui pe Telegram – care alături de alt „mujahedin”, Eugeniu Theodor Mihai zis „Abu Musab”, plănuiau să comită un atac terorist asupra Centralei de la Cernavodă, ori să plece-n Siria să lupte de partea organizației Statul Islamic din Irak și Levant (Daesh).

Pe „Soldatul lui Allah” îl cheamă, de fapt, Eugen Gregorian Rogobete, dar spune că i se zice „Grig”, că prietenii lui găsesc prea lung prenumele „Gregorian”.

Instanța l-a chemat ca să îl audieze ca martor în dosarul de infracţiuni la legea privind combaterea terorismului în care e inculpat prietenul lui, „Abu Musab”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*