S-a redus valoarea tichetelor care urmau să le revină copiilor și juniorilor de la cluburile sportive de la 150 de lei la 50 de lei lunar

Senatul a adoptat, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii educaţiei fizice şi sportului 69/2000 prin care copiii şi juniorii legitimaţi la cluburi sportive, care se pregătesc pentru competiţii oficiale, vor primi lunar un tichet valoric de 50 lei pentru acoperirea unor cheltuieli necesare practicării sportului de performanţă. Respectiva propunere a înregistrat 83 de voturi „pentru”, 46 „împotrivă” şi o abţinere.

Iniţiată de un grup de parlamentari PSD, propunerea legislativă prevedea inițial că juniorii şi copiii legitimaţi la structurile sportive care practică sportul în mod organizat, pentru a participa la competiţii sportive naţionale şi internaţionale oficiale, sunt consideraţi sportivi de performanţă şi beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma tichetelor valorice denumit „tichet de sportiv”. Valoarea tichetelor de sportiv ar fi trebuit să fie de 150 de lei așa cum prevăzuseră inițiatorii în proiectul de act normativ însă a fost redusă la doar 50 de lei în urma unui amendament al Comisiei pentru învățământ, tineret și sport, însușit luni de plenul Senatului.

Tichetele de sportiv sunt bonuri de valoare pe suport de hârtie destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanţă, ce pot fi utilizate numai pe teritoriul României, pentru servicii sau bunuri furnizate de persoane juridice cu care Ministerul Tineretului şi Sportului a încheiat un acord în acest sens.

Fiecare sportiv are dreptul la un singur tichet pe lună, perioada de valabilitate fiind de un an de la data emiterii.

Inițiatorii au subliniat în propunerea legislativă faptul că avem doar 80.000 de copii participanți în sportul de performanță și doar 15% dintre aceștia fac pasul către sportul de performanță.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*