Ridicarea sechestrelor, următoarea miză a inculpaților VIP după scandalul prescripției. Judecător: Confiscarea extinsă – pe principiul ”crime does not pay”

Iminenta încetare a unor procese cu inculpați VIP, urmare a intervenirii prescripţiei, deschide complicata problemă a sechestului asigurator și a confiscării extinse, în condițiile în care dosarele vor continua în civil pentru recuperarea prejudiciilor.

Tot mai mulți avocați solicită ridicarea măsurilor asiguratorii odată cu aplicarea deciziilor CCR pe tema prescripţiei, explicând că în lipsa unei condamnări nu există temei pentru confiscarea averii.

Un judecător de la Tribunalul București tratează pe larg problema sechestrului și a confiscării și arată că prezumția dobândirii averii pe cale legală nu este una absolută, ci relativă.

Magistratul e de părere că statul trebuie să mențină un echilibru între obligația de a garanta interesele generale ale societății și interesele personale ale fiecărui individ.

Inculpați VIP precum Elena Udrea, Ioana Băsescu (Dosarul campaniei din 2009), Gabriel Sandu (Dosarul Microsoft), Sebastian Vlădescu (Dosarul reabilitării căii ferate București-Constanța), Sorin Blejnar (Dosarul mitei de 1,2 milioane de euro) au instituite sechestre de zeci de milioane de euro, care vor fi puse sub semnul întrebării cu privire la legalitate odată cu apropierea termenului de prescripție.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*