Refuzat și de Satu Mare, Maramureșul își va duce gunoaiele la Oradea și Miercurea Ciuc

Marea problemă a anului 2022 pentru județul vecin – Maramureș va fi, fără doar și poate, gunoiul. În condițiile în care sunt șanse foarte mici să pornească depozitul ecologic de la Fărcașa, depozit despre care nu sa mai auzit nimic de foarte mult timp, Maramureșul își plimbă gunoaiele prin țară, autoritățile milogindu-se la unii și la alții ca să le primească gunoiul. Oradea a transmis clar că va primi gunoiul doar primele 3 luni ale acestui an.

Depozitul ecologic de la Fărcașa sigur nu va porni în acest an pentru că nu se merge în direcția care trebuie. Ce știm acum clar este că vom putea duce până în 31 martie gunoiul la Oradea. De acolo ni s-a spus clar că nici să nu ne gândim că o să ni se mai aprobe prelungire după 31 martie. Am făcut cereri către Sălaj, Cluj, Arad, Bihor sau Satu Mare, iar în afară de județul Bihor ni s-a spus că sistemul de depozitare din fiecare județ a fost dimensionat pentru cantitățile produse în județul respectiv. Pe termen lung nu se poate prelua gunoiul din alte județe. Oradea au fost singurii care ne-au acceptat pentru că noi plătim acolo 21 de euro/tonă către operatorul de depozitare, iar primăria, numai pentru că ne aprobă, își mai iau 30 de euro pe tonă numai ca să ne dea aprobarea. Face și operatorul bani, dar și primăria Oradea. Mai plătim și acea taxă de mediu”, a declarat Mihai Apan, directorul societății Drusal, pentru ziarmm.ro.

Între timp Baia Mare este încet și sigur înghițită de gunoaie.

Baia Mare, 4 ianuarie 2022, poză preluată de pe site-ul ziarmm.ro
Baia Mare, 4 ianuarie 2022, poză preluată de pe site-ul ziarmm.ro

Tribunalul Cluj a decis în data de 29 decembrie 2021 că este necesară încă o amânare în dosarul primarului de Baia Mare în care este acuzat de luare de mită. Noul termen stabilit de instanța de judecată clujeană este finalul lunii viitoare, mai exact data de 28 ianuarie 2022. Până atunci pe rețelele de socializare se vorbește de organizarea unui referendum pentru demiterea primarului de Baia Mare, respectiv organizarea unor acțiuni de protest legate de mizeria în care a ajuns să se scalde Baia Mare.

Exact în data de 29 decembrie 2021 primăria municipiului Baia Mare a fost amendată cu suma de 50.000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului menajer şi stradal pe malul râului Săsar, aproape de localitatea cu acelaşi nume. Decizia primăriei a apărut după ce operatorul de salubrizare Drusal Baia Mare suspendase colectarea deşeurilor menajere şi stradale, invocând o datorie în valoare de peste 26,5 milioane de lei din partea primăriei prin neplata integrală a unor facturi din anul 2020.

1 trackback / pingback

  1. Satu Mare refuză depozitarea gunoaielor care sufocă Baia Mare! - Dincolo de sport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*