Prețul energiei a intrat în atenția DIICOT

Prețul energiei electrice și a gazelor a crescut considerabil în ultima perioadă. Românii sunt nevoiți să plătească mult mai mult pentru același consum, ba chiar au început să facă economii.

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a început cercetarea împotriva companiei AXPO România și a directorului acesteia, Radu Cristian Rat. Acuzațiile aduse acestora sunt legate de manipularea prețului la energie. În dosar sunt implicați și alți competitori, importatori de energie din Ucraina și Ungaria. Pe lângă Radu Cristian Rat, în dosar, la secțiunea acuzați, apar și Milenka Videnova și Crisptoph Brand, conform informațiilor transmise de Realitatea TV.  Aceștia ar fi aprobat schema de creștere a prețurilor la energie pentru piața românească. Compania Rodina din Ucraina face și ea parte din dosar, din prisma legăturii pe care o are cu un membru al Consiliului de Administrație al Electrica SA, suspectat de DIICOT.

Axpo Energy Romania face parte din grupul elvetian Axpo infiintat in anul 1914. Cu activitate in peste 30 de tari si peste 5 000 de angajati, Grupul acopera intreg lantul valoric al sectorului energetic si are o capacitate instalata de aproximativ 8 000 MW in Europa, din care 4 000 MW energie regenerabila. La nivel european compania cuprinde un portofoliu de aproximativ 100 TWh de energie si gestioneaza unul dintre cele mai mari portofolii de clienti de energie regenerabila (12 000 MW).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*