Polițiștii rutieri care luau mită pe DN1C Satu Mare-Baia Mare, condamnați la închisoare

FOTO cu caracter ilustrativ

Un număr de patru agenți de poliţie rutieră, care acționau pe Drumul Național 1C Satu Mare – Baia Mare, şi o persoană fără calitate specială au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiuni de corupţie, fals şi favorizarea făptuitorului de către judecătorii Curții de Apel Oradea. Alți doi agenți și-au recunoscut vina și au scăpat cu pedepse mai ușoare.

Banii cei mai mulți i-ar fi primit doi agenți de poliție care acționau pe sectorul de drum DN1C Baia Mare – Satu Mare, pe raza localității Săbișa cu aparatul RADAR. Acolo, polițiștii ar fi primit sume între 600 și 1.200 de lei de la mai mulți conducători auto care circulau cu viteză peste limita legală. Sume ceva mai mici între 200 și 400 lei ar fi primit pe DN1C Baia Mare – Satulung – Șomcuta Mare.

După ce au fost condamnați și de către judecătorii Tribunalului Satu Mare, inculpații au atacat decizia la instanța superior ierarhică. Cu toate acestea, la data de 23.12.2021, Curtea de Apel Cluj a respins ca nefondate apelurile formulate împotriva sentinţei penale din data de 23.06.2021, pronunţată de Tribunalul Maramureş.

Patru agenți au fost condamnați definitiv la pedepse cuprinse între doi și patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, fals intelectual și favorizarea făptuitorului. Toţi inculpaţii au solicitat judecarea lor în procedura recunoaşterii învinuirii, cererile fiind admise de instanţă.

Din probele administrate de către specialiștii Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş a rezultat că, în perioada septembrie – decembrie 2019, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, mai mulţi inculpaţi, agenţi de poliţie rutieră, au pretins şi primit diferite sume de bani sau produse de la mai multe persoane, fie pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale cu privire la contravenţiile comise, fie pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde (de regulă, fără măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*