Parchetul General ridică documente de la City Insurance, vizat e Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase

Parchetul General a descins joi, 23 septembrie, la sediul central al companiei City Insurance într-un dosar de delapidare, spălare de bani, fals şi abuz în serviciu, dezvăluie G4media care citează surse judiciare.

Dosarul vizează 20 de persoane din conducerea și acționariatul City Insurance, cel mai important fiind acționarul majoritar Dan Odobescu, dar și persoane din conducerea ASF din perioada 2016-2020, responsabili de sectorul supraveghere asigurări, mai scrie sursa citată.

Parchetul General a ridicat documente privind împrumuturile companiei City Insurance de la bănci din Elveția, despre care procurorii bănuiesc că ar fi fost fictive, notează sursa citată. Dosarul de la Parchetul general vizează deocamdată fapte in rem de delapidare, spălare de bani, fals și abuz în serviciu. Prejudiciul minim estimat în dosar se ridică la peste 28 de milioane de euro. Procurorii ar avea comisii rogatorii în Elveția, Luxemburg, insulele Cayman și Barbados. Alte dosare privind compania ar fi și la DIICOT și DNA.

Valentin Ionescu, șeful Direcției Generale Asigurări din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a declarat recent, citat de europalibera.org că, în urma unor controale făcute în România şi Elveţia, s-a descoperit că acţionarul majoritar al City Insurance – firma Vivendi International, cu peste 85 %, deținută de asociatul unic Dan Odobescu, cumnatul lui Adrian Năstase – ar fi acordat împrumuturi fictive companiei pentru care se plăteau dobânzi reale la o rată de 10-12%. Falimentul City Insurance, decis, vineri 17 septembrie, de ASF, este al patrulea al unei companii de asigurări în ultimii șase ani.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*