Medicul Dan Tesloianu rămâne după gratii încă 3 săptămâni

Medicul Dan Tesloianu – acuzat de procurori că a implantat 238 de dispozitive cardiace de la cadavre – rămâne în pușcărie, după ce judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) i-au respins vineri seară, 24 februarie, contestația împotriva deciziei de arestare preventivă.

„Respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul-inculpat Tesloianu Nicolae Dan împotriva închieierii din data de 18.02.2023 pronunțată de judecatorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București – Secția I penală în dosarul 4966/3/2023. Definitivă. Pronunțată în ședința din camera de consiiu, astăzi, 24.02.2023”, se arată în minuta deciziei CAB.

Medicul Dan Tesloianu este acuzat de procuri de abuz în serviciu și luare de mit

„În perioada 2017 – august 2022 (…) a implantat 238 de dispozitive extrase din cadavre, pentru care a utilizat accesorii din respectivele kituri de defibrilatoare tricamerale. (…) sau medici din subordine, la solicitarea acestuia, au alterat mai multe înscrisuri, respectiv formularele ”Consimțământul informat al pacientului”, prin adăugarea, ulterior semnării acestora de către pacienți, unui paragraf olograf, înainte de rubrica cu semnătura persoanelor în cauză și fără a le aduce la cunoștință, că bolnavii și-ar fi exprimat acordul prealabil pentru implantarea unui dispozitiv extra din cadavre și/ sau efectuarea de modificări ulterioare pe FOCG (prin utilizarea de corectoare, rescriere și/ sau alte adăugiri) referitoare la implanturi de dispozitive extrase de la pacienți decedați”, se arată în refaratul procurorilor.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*