Lucian Duță, deranjat că instanța a observat că a „spart” banii din mită cu iubita: „Judecătoarea privește cu subiectivism relațiile de concubinaj”

Lucian Duță – fostul șef al CNAS condamnat la 6 ani de pușcărie pentru o mită de 6 milioane de euro – a încercat să-i convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătoarea care l-a trimis la pușcărie, Daniela Panioglu, avea anumite prejudecăți față de el, deoarece are o concubină. În realitate, judecătoarea se referea la modalitatea prin care Duță a disimulat banii, inclusiv către consoarta sa și familia acesteia.

Contestația în anulare formulată de Lucian Duță împotriva deciziei definitive de condamnare a fost respinsă pe data de 20.01.2023 la Curtea de Apel București.

De atunci, fostul șef al CNAS a mai pierdut o cerere de revizuire pe data de 2 martie, la Tribunalul București.

Astfel, medicul Lucian Duță este la al 6-lea judecător care consideră că locul lui este după gratii: primul a fost cel care l-a condamnat pe fond la 6 ani de închisoare pentru mita de 6 milioane de euro, doi au confirmat pedeapsa în apel, apoi alți doi i-au respins contestația în anulare.

Reamintim că, pe lângă Lucian Duță, judecătoarea Daniela Panioglu i-a mai trimis la pușcărie pe Sorin Oprescu (10 ani și 8 luni) și pe Nelu Iordache (11 ani și 9 luni).

Din motivarea deciziei de respingere a contestației în anulare – consultată de Ziare.com – rezultă că avocații fostului șef al CNAS au acuzat-o pe judecătoarea Daniela Panioglu (președintele completului de judecată din apel) că ar avea prejudecăți cu privire la Lucian Duță deoarece s-ar fi referit la relația de concubinaj a acestuia.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*