Lucian Duță află dacă scapă de pușcărie după excluderea din magistratură a judecătoarelor care l-au condamnat

Fostul șef al CNAS, Lucian Duță – condamnat la 6 ani de pușcărie pentru o șpagă de 6 milioane de euro – ar putea ieși vineri, 20 ianuarie, pe poarta Penitenciarului Rahova, dacă judecători Curții de Apel București îi admit contestația în anulare. Duță a pierdut trenul prescripţiei, dar a susținut că a fost condamnat de un magistrat lipsit de imparțialitate, anume judecătoarea Daniela Panioglu, care a l-a vrut cu tot dinadinsul după gratii.

Un ajutor nesperat a venit pentru Lucian Duță nu din partea CCR pe tema prescripţiei, ci din partea CSM care – condus până de curând de Lia Savonea – a decis pe data de 15 decembrie excluderea din magistratură a judecătoarelor.

Reamintim că, pe lângă Lucian Duță, judecătoarea Daniela Panioglu i-a mai trimis la pușcărie pe Sorin Oprescu (10 ani și 8 luni) și pe Nelu Iordache (11 ani și 9 luni).

La rândul ei, judecătoarea Alina Nadia Guluțanu avea pe rol soluționarea laturii civile a dosarului în care Puiu Popoviciu a fost condamnat la 7 ani de pușcărie pentru frauda cu terenurile din Băneasa ale Universității de Științe Agricole.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*