Liniuța pentru care o firmă din Oradea, care a angajat 42 de bengalezi, a scăpat de o amendă uriașă

O firmă din Oradea, amendată cu 100.000 de lei pentru că a primit la muncă 42 de bengalezi, fără ca muncitorii să aibă aviz de muncă, a obținut anularea sancțiunii în instanță pentru că polițiști au tras o liniuță la rubrica în care trebuia scris sediul societății.

Sancțiunea a fost aplicată în 10 august 2022, iar firma din Oradea a fost amendată cu 100.000 de lei pentru că „în perioada 07.07.2022 – 10.08.2022 a primit la muncă 42 de cetățeni bengalezi fără a avea aviz de angajare”.

În procesul prin care a cerut anularea, firma a arătat că „procesul – verbal este lovit de nulitate absolută în primul rând pentru că nu are prevăzut sediul contravenientului, iar în al doilea rând pentru că este în mod eronat este trecută data de 11.08.2022 ca data încheierii acestuia, în loc de 10.08.2022”. „Actul constatator este lovit și de nulitate relativă întrucât lipsește numărul de înregistrare în registrul comerțului și contul bancar al Trezoreriei unde trebuie achitată amenda”, s-a mai apărat societatea.

Pe fond, firma amendată cu 100.000 de lei s-a apărat susținând că „toți muncitorii străini identificați deținând o viză de lungă ședere pentru angajare în muncă”. „Mai mult, la data realizării controlului toți aceștia aveau depuse cereri pentru obținerea dreptului de ședere temporară, acestea fiind în curs de soluționare la data introducerii acțiunii”, s-a mai apărat firma în instanță.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*