Jandarmerița judecată pentru moartea unui bătrân gazat, declarată nevinovată

Femeia jandarm trimisă în judecată sub acuzaţia de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte după ce i-a pulverizat spray lacrimogen în ochi unui bărbat care a decedat la scurt timp după incident a fost achitată de către judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti. Aceştia au redus şi cuantumul daunelor acordate rudelor bărbatului, stabilind de asemenea că Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava este cel care trebuie să le achite.

Judecătorii Curţii Militare de Apel Bucureşti au admis apelul IJJ Suceava şi al Anei-Maria Florescu în dosarul în care femeia jandarm fusese condamnată la doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare.

Ana Maria Florescu a fost achitată pentru toate cele trei infracţiuni pentru care a fost trimisă în judecată, respectiv ucidere din culpă, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi purtare abuzivă.

„Admite apelurile formulate de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi inculpata Sg. Maj. Florescu Ana-Maria împotriva sentinţei penale nr. 25/2021 a Tribunalului Militar Iaşi. Desfiinţează în parte sentinţa apelată, şi în fond, rejudecând: (…) dispune achitarea inculpatei pentru săvârşirea (…) Reduce cuantumul daunelor materiale acordate părţii civile Csapai Gică de la 35.000 lei la 29.391 lei. Înlătură obligaţia inculpatei Sg. Maj. Florescu Ana Maria de plată a despăgubirilor şi cheltuielilor judiciare, sigurul debitor fiind Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava”, se arată în sentinţa Curţii Militare de Apel Bucureşti.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*