Inginerul Ovidiu Ianculescu demis pentru că postul lui era promis politic și-a recâștigat funcția în instanță

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis repunerea în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Mureș a inginerului Ovidiu Ianculescu, subiectul unui material Recorder, în care a relatat că a fost forțat să-și dea demisia, pentru că postul fusese promis pe criterii politice. Decizia este definitivă.
Pe lângă repunerea în funcție, Administraţia Bazinală de Apă Mureş trebuie să-i plătească lui Ovidiu Ianculescu aproape 10.000 de lei, daune morale și cheltuieli de judecată, potrivit deciziei, care este definitivă.

Inginerul a publicat și el decizia instanței, spunând că abuzul autorităților a fost confirmat. „O spun încă o dată: nu funcția era importantă pentru mine, ci confirmarea abuzului pe care l-am trăit și pe care am încercat să îl aduc la lumină cu dovezile pe care le-am avut! Nu sunt un sfânt, voi greși cu singuranță în activitatea mea, dar cu siguranță am să mă străduiesc să îmi fac treaba cât de bine pot!”, a scris Ovidiu Ianculescu într-o postare pe Facebook.

La începutul acestui an, după ce conducerea Apelor Române a fost preluată de liberalul Ervin Molnar, Ianculescu s-a trezit cu trimișii acestuia în birou: i s-a pus în față o coală albă și i s-a cerut să-și dea demisia pentru că postul său era promis unui membru PNL. Ovidiu Ianculescu s-a consultat cu colegii mai bătrâni și cu un avocat, dar toți i-au spus același lucru: „Copile, astea sunt vremurile. Nu te pune cu partidul aflat la putere, că te vor face praf”. Așa că și-a dat demisia”, a scris Recorder.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*