Gabriel Oprea scapă prin prescripție în 186 de zile de acuzația de ucidere din culpă. Când începe apelul în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină

Fostul ministru de Interne Gabriel Oprea este așteptat în instanță marți, 18 aprilie, unde se judecă primul termen al apelului din Dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Curtea de Apel București are la dispoziție 186 de zile până la data de 20 octombrie, atunci când se prescrie fapta de ucidere din culpă reținută în sarcina fostului demnitar în legătură accidentul în care agentul rutier a murit în timp ce îl escorta pe Gabriel Oprea acasă.

Inițial, Curtea de Apel București a fixat prima înfățișare pe data de 16 mai, însă termenul a fost preschimbat pentru data de 18 aprilie.

Cum pedeapsa pentru ucidere din culpă este de la 2 la 7 ani, fapta se prescrie în 8 ani de la comiterea ei, adică pe 20 octombrie 2023.

De la prima înfățișare până la data prescrierii, Gabriel Oprea va prinde și vacanța judecătorească din perioada iulie-august, astfel încât cele 6 luni calendaristice sunt, de fapt, patru: mai, iunie, septembrie și octombrie.

Gabriel Oprea a fost achitat pentru ucidere din culpă de judecătorul Sorin-Vasile Ivanciuc de la Tribunalul București, pe data de 6 martie, după ce scăpase de acuzația de abuz în serviciu încă din timpul urmăririi penale, urmare a redefinirii acestei infracțiuni în 2016, la inițiativa PSD, dublată de o decizie a Curții Constituționale.

De fapt, abuzul în serviciu era principala acuzație din dosarul lui Oprea, anume că la presiunile acestuia dispozitivul de polițiști de la Rutieră îl însoțeau peste tot, inclusiv la restaurant sau la frizerie.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*