Fostul director Unifarm se disculpă pentru primul „tun” din pandemie. Adrian Ionel: „Guvernul mi-a dat de înțeles că vremurile excepționale impun măsuri excepționale”

Fostul director al Unifarm, Adrian Ionel, a declarat miercuri, 1 februarie, cu ocazia audierii în calitate de inculpat în dosarul achiziției frauduloase de măști de protecție și combinezoane de la începutul pandemiei, că Guvernul Orban a făcut presiuni asupra lui și i-a dat impresia că „România este o țară izolată” în fața amenințării virusului SARS-CoV-2.

Adrian Ionel a luat, la fond, 4 ani pentru abuz în serviciu (pentru că n-a făcut licitație publică), 3 ani pentru luare de mită (a acceptat cu titlul de mită comisionul de 760.000 de euro), 3 ani pentru complicitate la trafic de influență (l-a ajutat pe denunțătorul Andre Jaderian să obțină un contract bănos) și 1 an pentru instigare la fals intelectual (s-a votat pe sine însuși ca director Unifarm).

În apel, fostul șef al Unifarm a dat vina pe „superiori” pentru afacerea cu măști și combinezoane despre care procurorii DNA susțin că trebuia făcută cu respectarea legii achizițiilor publice, deoarece decretul prezidențial prin care se înlătura această obligație, respectiv acela prin care a fost decretată starea de urgență, a fost emis pe 15 martie 2020. Or, măștile și combinezoanele contractate de Adrian Ionel de firma cu acționariat turcesc BSG Business Select SRL erau deja în drum spre România.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*