Eugen Iordănescu, directorul Camerei de Comerț Sibiu, are decizie definitivă de colaborator al securității, îl chema ”Immanuel Kant”

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a decis joi că actualul director al Camerei de comerț Sibiu și unul din cei mai influenți oameni din jurul administrației județene a fost colaborator al Securității, informează Turnul Sfatului.

Respinge recursul declarat de pârâtul Iordănescu Eugen împotriva sentinţei civile nr. 520 din 2 octombrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată pe site-ul instanței. Calitatea de colaborator al lui Eugen Iordănescu a fost constatată, inițial, de Consiliul național de studiere a arhivelor Securității (CNSAS), în urma unei solicitări a redacției Turnul Sfatului.

CNSAS a descoperit note informative semnate în vremea studenției, în care relata despre relațiile colegelor sale cu studenți străini, despre atitudinea acestor studenți străini față de România sau despre situații în care vreunul din colegii săi îl imita pe Nicolae Ceaușescu. Immanuel Kant era numele său de cod.

Deocamdată, Eugen Iordănescu este în concediu din funcția de director al Camerei de comerț, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a interzis să mai exercite această funcție, fiind urmărit penal într-un dosar de spălare de bani. Eugen Iordănescu este unul din cele mai influente persoane din jurul administrației județului Sibiu. Actuala conducere liberală a Consiliului Județean Sibiu și-a manifestat susținerea pentru el public în mai multe rânduri, oferindu-i diferite poziții din care să reprezinte județul.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*