Elena Udrea vrea să scape de sechestrul pe bani, Ioana Băsescu a răspuns acuzațiilor fostului iubit

Elena Udrea și Ioana Băsescu au avut joi, 16 februarie, strategii diferite de apărare la ultimul termen din Dosarul Campaniei din 2009: prima a cerut încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripţiei, pe când a doua a cerut achitarea și a avut ocazia să răspundă acuzațiilor pe care i le-a adus fostul iubit, Giovanni Francesco. Acesta declara în fața judecătorilor anul trecut, cu subiect și predicat, că Ioana Băsescu i-a cerut să „spele” prin firmele lui banii pentru campania lui Traian Băsescu.

Cum Înalta Curte a respins cererea DNA de suspendare a procesului până la soluționarea scandalului prescripţiei pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene, noua miză în proces este legată de confiscarea specială a averilor.

Dezbaterile finale din Dosarul campaniei din 2009 – în care Elena Udrea a primit 8 ani pe fond, iar Ioana Băsescu 5 ani – au început chiar cu problema confiscării speciale. Avocații Elenei Udrea au cerut sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate legată de legislația specială a acestei măsuri asiguratorii, arătând că în caz de constatare a prescripţiei și de încetarea a procesului penal, instanța ar trebui să dispună, automat, și ridicarea sechestrelor.

Potrivit legii, atunci când instanța constată intervenția prescripţiei, judecătorul lasă nesoluționată latura civilă a procesului penal în ideea că acțiunea va fi continuată în civil de către cei care se consideră păgubiți. Pentru același argument, instanțele mențin măsurile asiguratorii.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*