Instanțele din România pe rolul cărora Elena Udrea are procese comunică fiecare separat, prin Interpol, cu autoritățile competente din Bulgaria, de când fosta șefă a Ministerului Turismului a fost condamnată în lipsă la 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute. Așa se explică de ce dosarele Elenei Udrea se tot amână de când aceasta a fugit, deoarece fiecare judecător primește răspunsuri strict la adresele pe care le emite, ca în jocul „telefonul fără fir”.
Elena Udrea are trei mari procese în România, fiecare în stadii diferite, care se tot amână de când fosta șefă a Ministerului Turismului a plecat pentru a doua oară în „surghiun”.
Luni (23 mai), Înalta Curte a amânat dezbaterile pe recursul în casație din Dosarul Gala Bute, deoarece Udrea nu vrea să fie audiată prin videoconferință pe tema suspendării executării pedepsei, ci dorește să asiste doar la dezbaterile finale. În schimb, ICCJ vrea să finalizeze totul la un singur termen, așa că amânat cauza pentru 20 iunie. Judecătorii de la curtea supremă au fost primii care au aflat pe cale oficială că Udrea e în orașul Blagoevgrad și au emis un ordin european de anchetă, pe care Interpol l-a transmis instanței competente de acolo. Cum avocatul Elenei Udrea a declarat că instanța pe raza căreia se află Blagoevgrad n-ar avea aparatura necesară pentru videoconferință, celebra fugară ar trebui să fie mutată la Sofia, unde bulgarii sunt mai bine „dotați” din punct de vedere tehnic, iar ea nu este de acord. De aceea, ordinul de anchetă a fost anulat, având în vedere răspunsul Elenei Udrea. Un nou ordin de anchetă va fi solicitat de ICCJ – prin Interpol – către autoritățile din Bulgaria pentru 20 iunie.
Lasă un răspuns