Daune morale de un leu pentru un medic acuzat în pandemie că „a reușit să facă să moară un om teafăr și sănătos”

Soția unui bărbat de 58 de ani, decedat în pandemie după ce a ajuns la Spitalul din Târgu-Secuiesc, a fost dată în judecată, cerându-i-se daune morale de un leu, după ce a insultat doi medici.

Procesul s-a judecat la Judecătoria Târgu-Secuiesc. În proces, unul dintre medicii de la Spitalul din Târgu-Secuiesc a arătat că, după decesul unui bărbat ajuns la spital cu COVID-19 și mai multe boli asociate, soția defunctului a scris pe Facebook un mesaj ofensator.

„Mulțumiri cu recunoștință pentru medicul de familie doamna doctor (…) și pentru toți lucrătorii de la secția de interne domnului medic primar (…) că au reușit să facă să moară un om teafăr și sănătos, care până la vârsta de 58 ani nu a fost niciodată bolnav!!! O familie tristă”, a fost mesajul pe care l-a postat femeia, șters de pe Facebook după trei zile.

În procesul deschis împotriva văduvei, medicul a arătat că „profesia de medic este una dintre profesiile cu rezonanță socială ridicată, mai ales în contextul pandemic cu coronavirusul Covid-19, de la care publicul și pacienții așteaptă un nivel înalt de profesionalism”.

„Afirmația pârâtei în acest sens nu are o corespondență în realitate, ea însăși arătând prin întâmpinare că a realizat postarea dintr-o stare psihică alterată de decesul soțului său. De altfel, așa cum rezultă și din înscrisurile de la dosar, anterior indicate, cauzele morții au fost indicate cu precizie, au avut la bază afecțiuni medicale, iar pârâta a precizat expres că nu are obiecții asupra tratamentului și a diagnosticului”, a arătat medicul care a cerut daune morale de un leu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*