Curtea de Apel Bucureşti a amânat din nou sentinţa în dosarul ”Colectiv” pentru data de 15 aprilie 2022

Curtea de Apel Bucureşti a amânat din nou propunţarea unei sentinţe, joi, în dosarul „Colectiv”, în care fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat în primă instanţă la 8 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Pe 3 ianuarie, CAB a amânat pronunţarea sentinţei definitive în acest dosar.

După două luni de deliberări, judecătorii Adina Dumitrache şi Andrei Iugan au anunţat că amână iar pronunţarea deciziei definitive din dosarul Colectiv pentru data de 15 aprilie 2022, arată tvr.ro.

Judecătorii au precizat că au avut în vedere „complexitatea deosebită a cauzei, precum şi împrejurarea că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022” și au invocat că au „în continuare nevoie de timp pentru deliberare şi redactarea hotărârii”.

La ultimul termen al procesului, din 21 decembrie 2021, avocaţii inculpaţilor au solicitat achitarea sau aplicarea unor pedepse mai blânde, apreciind că procurorii ar fi greşit când au decis trimiterea în judecată a clienţilor lor, dar şi magistraţii Tribunalului Bucureşti, când au pronunţat pedepse cu executare.

De cealaltă parte, procurorii au cerut pedepse „orientate spre maximumul prevăzut de lege” şi cu executare pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii, susţinând că ordinea socială a fost „alterată” de corupţie, iar oameni au ars. „Nu vorbim de doi, ci de un cimitir”, au transmis anchetatorii.

Iniţial, procesul ar fi trebuit să se încheie în luna iunie 2021, însă completul de judecată, format din magistraţii Adina Pretoria Dumitrache şi Andrei Viorel Iugan, a ridicat din oficiu o cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul ‘Colectiv’.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*