Cum sunt comise înșelăciunile prin metoda „șmen” și ce trebuie să faci pentru a evita „țepele”

Una dintre frecventele metode de înșelăciune cărora românii continuă să le cadă victime escrocilor este metoda „șmen”. O măsură de prevenire a acestui tip de escrocherii este numărarea oricăror sume de bani primite.

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat recent o sentință finală într-un dosar de înșelăciune prin metoda „șmen”. Bărbatul trimis în judecată a scăpat de acuzații pentru că faptele s-au prescris, dar doarul scoate la iveală modul în care a fost comisă escrocheria.

Potrivit datelor din dosar, escrocheria a avut loc în 2016, victimă fiind un timișorean care avea un telefon de vânzare, la prețul de 1.000 de lei. După ce s-a întâlnit cu cumpărătorul și i-a dat banii, timișoreanul și-a dat seama că teancul de bani e format dintr-o bancnotă de 100 de lei pusă deasupra, restul fiind bancnote de 1 leu. „Țeapa” luată de timișorean: 1.872 lei.

Țeapa de 800 de lei din holul unei bănci

Într-un alt caz, judecat la Judecătoria Satu-Mare, a fost trimis în judecată un escroc care a comis o înșelăciune prin metoda „șmen” chiar în holul unei bănci. O femeie care a scos bani de la un bancomat din holul băncii a fost rugată să schimbe 1.000 de lei din bancnote de 200 de lei. Inițiatl, femeia nu a vrut să schimbe banii, dar la insistențele bărbatului a acceptat să schimbe banii, dându-i 1.000 de lei în bancnote de 100 de lei.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*