Cum a negociat judecătoarea cu avocații și cu procurorul ultimul termen de judecată în Dosarul Tel Drum

Dosarul în care directorii Tel Drum Florea Neda, Mircea Vișan (foto) și Petre Pitiș sunt judecați pentru o fraudă cu fonduri europene de aproape 5 milioane de lei se va judeca în data de 24 iunie, înainte de debutul vacanței judecătorești. Asta înseamnă că o decizie pe fond va fi pronunțată însă, cel mai probabil, la toamnă.

Judecătoarea din dosarul în care directorii Tel Drum sunt judecați pentru obținerea frauduloasă de fonduri europene pentru achiziționarea unei stații de mixturi asfaltice era pregătit, miercuri, 8 iunie, să declare încheiată cercetarea judecătoreasă și să acorde avocaților și procurorului cuvântul pe fond.

Numai că avocatul lui Florea Neda, fost reprezentant al SC Tel Drum SA, a arătat că clientul său este internat în spital, motiv pentru care a solicitat amânarea cauzei. Apărătorul a explicat că Florea Neda a fost prezent la fiecare termen de judecată și nu vrea să-l rateze nici pe ultimul, deoarece are posibilitatea de a vorbi în ultimul cuvânt.

Judecătoarea a fost de acord și a acordat termen 22 iunie, iar atunci au început „negocierile”, deoarece în perioada 1 iulie – 30 august e vacanță judecătorească, iar avocații sunt primii care se înghesuie să plece.

„Eu nu pot, doamna președinte, pe 22 am bilet de avion, seara”, s-a apropiat una dintre avocate de prezidiu, cu telefonul în mână.

În timp ce judecătoarea verifica biletul de avion al avocatei, ceilalți avocați au spus în cor: „Nici eu nu pot!”, „Eu eram pregătit să ne judecăm azi!”, „Eu plec cu colega, cu avionul!”.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*